Kolejne koncerty Leash Eye

53169378 1159913794190426 2841376103325499392 n
Uwaga!!! Ważna wiadomość od zespołu Leash Eye! Już w najbliższy piątek 26 kwietnia Leash Eye zagrają w Progresji obok zespołu Acid Drinkers! Z kolei 17 maja przygotujcie się na kolejne spotkanie, tym razem w klubie Potok w Warszawie, gdzie muzycy Leash Eye dadzą kolejny swój koncert! Zapraszamy!

Koncert warszawskiej formacji hard rockowej Leash Eye z charyzmatycznym i świetnie znanym nie tylko w Polsce zespołem Acid Drinkers odbędzie się w Progresji  (Warszawa, Fort Wola 22) w piątkowy wieczór 26 kwietnia (bilety 55/65). Początek koncertu godz. 20:00.

Z kolei w klubie Potok: Drugi Dim Ludzi Rocka w Warszawie (ul. Potocka 14) odbędzie się koncert zespołu Leash Eye, który kontynuuje promocję wydanej w styczniu 2019 czwartej płyty "Blues, Brawls & Beverages" oraz warszawskiej formacji FIASKO (w 2017 r. debiut album pt. 'Głupcy Umierają').  Bilety: 20 zł – 30 zł,
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/2295242567427711/

Członkowie Leash Eye nazywają swoją muzykę Hard Truckin' Rock, natomiast w praktyce jest to mieszanka melodyjności hard rocka rodem z lat 70-tych oraz elementów stoner-metalu czy też southern rocka. Brzmienie zespołu to osadzona sekcja rytmiczna wzbogacona o mięsiste gitary oraz przesterowane organy Hammonda. To wszystko okraszone niebanalnym, typowo hard-rockowym wokalem daje mieszankę klasyfikującą muzykę Leash Eye w kategoriach hard rocka na miarę XXI wieku.

Skład:
Marcin 'BeeGees' Bidziński - perkusja
Marek 'Marecki' Kowalski - gitara basowa
Piotr 'Voltan' Sikora - organy
Arkadiusz 'Opath' Gruszka - gitary
Łukasz 'Quej' Podgórski – wokal

Dyskografia:
1999 - Demo CD (5 utworów)
2006 - Promo CD (3 utwory)
2009 - V.E.N.I (Metal Mundus Records)
2010 - From Hell To Wyoming(2 utwory)
2011 - V.I.D.I (Metal Mind Productions)
2013 - Hard Truckin' Rock (Metal Mind Productions)
2019 - Blues, Brawls & Beverages

...................................................................
FIASKO

Warszawska horda FIASKO, grająca melodie alkoholowo-depresyjne, na styku rocka, metalu i muzyki elektronicznej, promuje na żywo, wydany pod koniec 2017 roku, debiutancki album pt. "Głupcy Umierają". Od stycznia zespół, po kilku roszadach w składzie, pracuje nad kolejnym wydawnictwem. Być może na tym koncercie zagrane zostaną nowe utwory zespołu.